Кіровоградщина посідає четверте місце з виробництва морозива

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У відсотковому відношенні від загального обсягу виробництва за 6 місяців 2021 року перше місце посідає Житомирська область (46,1%), друге – Харківська (18,8%), третє – Дніпропетровська (14,8%) та четверте Кіровоградська (6,9%).

За 4 місяці 2021 року експорт українського морозива склав 2,3 тис. тонн, що на 20% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Українське морозиво експортується в понад 50 країн світу. Найбільше – до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії. До країн Євросоюзу в поточному році експортовано 1077,4 тонн або 46,8% від загального обсягу експорту.

За інформацією Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» всього в Україні виробляється понад 900 видів морозива – з комбінованим складом – 55,4%, пломбір – 22,4%, вершкове – 11,3%, молочне – 1,8%, плодово-ягідне – 9,1%.