На які овочі знизилися ціни від виробників 

У порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля,  4% – капуста та цибуля.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За даними міністерства, помітне зниження цін на крупи –  у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні -2%, кукрудзяні -1% та горохові групи -1%.

Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю.

Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.

Відбулось подорожчання на 4% м’яса великої рогатої худоби та свинини на 5%, молоко вищого ґатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.

– В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними, – йдеться в повідомленні.